lucky ones - kapitel 8
Publicerat den

Senast: 
”Ehm, hej, välkommen” sade han och kollade runt i mitt rum. ”Jag heter Oscar.” Han hade nu gått fram till mig och stäckte fram handen. 
”Tack.” Jag svalde. Långt inne i mitt huvud lät en bekant klocka. Jag kände igen honom, men jag kom inte på varifrån. ”Celine.” Jag sträckte fram handen och log. Han verkade ganska schyst, den här sommaren kanske inte skulle bli så tråkig som jag förväntade mig. 

~

Ogges p.o.v

Hon bara satt där och stirrade på mig. Hon verkade schyst, faktiskt. Så hemsk skulle det nog inte bli i sommar.
”Ska vi gå ner och äta?” föreslog jag och slog ihop händerna. Hon nickade till svar.
”Jag är ashungrig!” utbrast hon och vi kilade ner för trapporna.
”Vad händer imorgon då?” frågade Rufus. Jag lassade på köttfärs på tacobrödet.
”Jag och killarna ska ner till bryggan.” svarade jag samtidigt som jag hällde på taco sås och ost.
”Du då Celine, har du något planerat?” Hade pappa glömt att hon precis hade kommit hit och inte kände någon?
”Ehm, nej.” Det kändes som om hon tänkte samma sak som mig.
”Hon kan hänga med oss, om du vill alltså.” föreslog jag. Vi skulle ju ändå tillbringa sommaren tillsammans, så varför inte börja redan imorgon?
”Det låter super!” utbrast Malin, Celines mamma. ”Min mamma (Celines mormor alltså hehe) behöver hjälp ute i stugan, så jag kommer stanna där under hela veckan, och Rufus börjar ju jobba imorgon, så ni kommer att vara hemma ensamma för det mesta.” fortsatte hon. Jag sneglade mot Celine. Hon var fin. Hennes fräknar bredde ut sig på hennes näsa och hennes blonda vågiga hår ramade fint in hennes ansikte. Hon öppnade munnen och tog en stor tugga av sin taco. Hon märkte att jag kollade på henne, och log mot mig. Jag kände på mig att det här skulle bli en bästa sommaren på länge.
När vi ätit klart gick jag upp på mitt rum och satte mig vid datorn. Jag plockade upp mobilen och bestämde mig för att smsa Felix.
’Är ni i Stockholm nu? Förresten, kan min syrra hänga med till bryggan imorrn?’
Jag gick in på spotify under tiden jag väntade på han svar.
’Yes! Vi kom med fyra-tåget;-)))) vänta nu va? Har du en syrra? Hur kan jag ha missat det?! Dagen har varit helt cray cray, oscar slog till någon snubbe’
Vänta nu, va? Varför skulle Oscar ha slagit till någon? Jag fattade verkligen ingenting just nu.
’Hon är min styvsyrra, varför slog Oscar någon?  Jag klickade sedan på sänd. Det knackade på dörren och den öppnades långsamt.
”Hej.” Det var Celine.
”Heej”, svarade jag snabbt.
Hon kollade runt i mitt rum och sedan mot mig.
”Ehm, har du en iPhone laddare? Jag råkade klämma min i dörren.” Hon höll upp en laddare som var delad i två delar. Jag började småskratta och plockade fram min laddare.
”Här har du.” Jag räckte fram laddaren till henne och hon sade tack. Datorn återtog min uppmärksamhet och jag loggade in på spotify. Jag klickade mig in på en spellista och satte igång en låt.
”Åh, jag älskar den här!” Celine studsade in i mitt rum och började sjunga. ”Feeling my way through the darkness, guided by a beating heart.” Sjöng hon med och gjorde dramatiska gester med sina händer. Jäklar. Hon sjöng riktigt bra.
”Herregud, du sjunger skitbra!” Jag bara stirrade.
”Driver du med mig eller?” Hon skrattade och studsade sedan ut ur mitt rum.
”Vi sticker till bryggan runt elva imorgon!” skrek jag till henne och hon skrek tillbaka.
”Okej!”
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
sämst hahah men jaja puss






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?